Värdet av forskning – vägen ur pandemin

Tid: Ons 1 dec, kl.12.00-16.00 (Kaffe, te och fruktkorgar finns från kl.11 och smörgås serveras vid paus)
Plats: Andrakammarsalen, riksdagshuset

Program:

  • Välkomna!  Andreas Norlén, Riksdagens talman
  • Att driva på forskningens möjligheter att förbättra våra liv, Lena Gustafsson, ordförande Forska!Sverige och Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare Forska!Sverige
  • Att stå i frontlinjen i kampen mot pandemin -våra erfarenheter. Anna Nilsson Vindefjärd i samtal med Matti Sällberg, professor, Karolinska Institutet, Ing-Marie Larsson, ordförande Riksföreningen för anestesi- och intensivvårdssjuksköterskor samt Richard Bergström, Sveriges vaccinsamordnare

 (Paus Kl.13.20-14.10 Kaffe/te och smörgås)

  • Att stärka forskning och dra nytta av den i politiskt beslutsfattande – lärdomar och råd. Göran Hägglund, tidigare socialminister och partiledare (KD) i samtal med Ingvar Carlsson, tidigare statsminister och partiledare (S) samt Bengt Westerberg, tidigare socialminister och partiledare (L).
  • Att stärka forskning och dra nytta av den i politiskt beslutsfattande – hur jobbar våra politiker idag?  Göran Hägglund i samtal med riksdagsledamöter. Medverkande: Gunilla Svantorp, S, Marie-Louise Hänel Sandström, M, Pia Steensland, KD, Robert Stenkvist, SD, Fredrik Christensson, C, Lina Nordquist, L, Ilona Szatmári Waldau, V och Mats Berglund, MP.
  • Avslutning, Betty Malmberg, Rifos ordförande

Anmälan senast 28 november till: lars.j.eriksson@riksdagen.se

Säkerhet och inpassering
Arrangemanget är utformat med hänsyn till rådande restriktioner och rekommendationer. Vi förväntar oss att alla som deltar vid seminariet är vaccinerade och att man stannar hemma vid förkylningssymptom.

Säkerheten i riksdagshuset kräver vidare att kontroll sker vid inpassering i huset (säkerhetsbågar, ID- och väskkontroll). Kom därför i god tid (reception öppnar från kl. 11.00).

Hjärtligt välkomna!

Betty Malmberg
ordförande Rifo

Kommentarer inaktiverade.