Vetenskapens roll för parlamentariskt beslutsfattande

Datum: torsdag 8 april kl. 11.10-12.10
Plats: Webbsändning riksdagens webb-TV. Klicka på denna länk så kommer du till webbsändningen.

För att lyfta fram vetenskapens värde för politik, demokrati och beslutsfattande har riksdagens talman Andreas Norlén tagit initiativ till en förmiddag där forskning och framtid står i fokus. Såväl utskott som enskilda ledamöter behöver få tillgång till kunskap om relevanta forskningsresultat för att i sitt arbete kunna möta dagens och framtidens utmaningar i det svenska samhället.

Dagen inleds med utskottsspecifika seminarier mellan kl. 10-11 där riksdagsledamöter tar del av forskares rön inom ämnen som utskotten själva valt att fördjupa sig i (här kan du se en översikt över vilka ämnen utskotten valt samt vilka forskare som medverkar). Därefter hålls ett gemensamt program i Förstakammarsalen där två Nobelpristagare deltar i en diskussion med talmannen och ordföranden i riksdagens utskott om vetenskapens betydelse för parlamentariskt beslutsfattande.

Arrangemanget är framtaget i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien, Vetenskapsrådet och Nobelstiftelsen. Rifos ordförande Betty Malmberg medverkar vid seminariet.

Kommentarer inaktiverade.